Diverse

Som overskriften antyder, spænder denne side vidt. Skulle der med tiden komme meget material i samme kategori, vil det naturligvis blive skilt ud.

Materialet på denne side er dog fortrisvis "nyere" trykte kilder eller alternativt kilder, som går på tværs af den almindelige administrative opdeling og som sådan vil de hurtigst muligt blive gjort tilgængelige uden særlig bearbejdning. Hvis nogen ønsker at bearbejde materialet skal jeg meget gerne uploade et kopi med relevant information om bidragsyderen.

Første publikation af denne art, er et album med digitale billeder af "Krigen 1864 & De Faldnes Minde" af Vilhelm Cohen fra 1865. Hertil kommer et par skrifter om 19 Bataillon /Regiments historie.

pdf filerne "Tyvebanden paa Jyske Aas" og "Vendelboerne der hjalp sig selv", er søgbare; men det er ikke alt der kan søges på. Enkelte sider kunne ikke behandles og generelt er der ikke gennemført OCR på materialet. Derfor kan f.eks "Østergaard" ikke findes, da Ø'et ikke opfattes som sådant. Derimod vil man kunne finde de relevante sider ved at søge på "stergaard".

Da nærværende hjemmeside udbyder ikke tillader filer over 8 MB, er "Vendelboerne der hjalp sig selv blevet delt i mindre enheder.

I de mørke aftner i Januar 2006 scannede jeg en række artikler af C.J.T. Thomsen fra Årbøger for Historisk Samfund for Århus Stift, hen henblik på at OCR behandle disse. Andre emner har skubbet OCR behandlingen i baggrunden, så for, at flest mulige kan få glæde at artiklerne på nettet, lægges de her ud som billedfiler.

Så kommer der en publikation om Landbrugskrisen i Danmark 1818-1828. Den er dels udemærket til at beskrive den nævnte tidsperidoe; men er faktisk også ganske lærerig i forhold til andre økonomiske kriser eller recessioner, som f.eks den aktuelle. Filen starter med et par sider fra 1. udgave, da denne har en forfatter; men fortsætter med anden udgave, der på trods af kun en enkelt tilføjelse har fået en anden forfatter. I virkeligheden er der måske tale om redaktører.

 
Copyright Peter Sandbøl - Contact:sandbol☺mail.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net